ФУНДАМЕНТАЛІЗМ ЯК РЕЛІГІЙНО-ПОЛІТИЧНИЙ ФЕНОМЕН - Євдокимова , Тетяна; Шарипін , Андрій (Просторовий розвиток, 2025)
Автори досліджують феномен фундаменталізму, його найбільш суттєві ознаки, причини й умови виникнення – релігійні, соціокультурні, політичні, антропологічні. Аналізують фундаменталізм як релігійний і політичний феномен, розглядають співвідношення понять релігійний фундаменталізм, релігійний модернізм. Розглядають етапи розвитку феномену в епоху модерну, постмодерну і постсекуляризму.