МЕТОДИКА ЧИСЕЛЬНОГО МОДЕЛЮВАННЯ СТАНУ ПОШКОДЖЕНИХ ПОКРИТТІВ БУДІВЕЛЬ ДЛЯ СТВОРЕННЯ ПРОЕКТІВ ВІДНОВЛЕННЯ ТА РЕКОНСТРУКЦІЇ НА ОСНОВІ ЇХ ОБСТЕЖЕННЯ - Кошевий , Олександр; Янсонс , Марина; Чубарев , Антон; Рубінський , Олексій; Смоленський , Артур; Йовко , Микола (Просторовий розвиток, 2025)
Приведено основні ідеї та можливості методики чисельного моделювання та створення комплексних моделей пошкоджених покриттів будівель та споруд на основі обстеження їх стану, з використанням ВІМ технологій, що дає можливості для подальшого прийняття оптимальних проєктних рішень і значно прискорює проєктні роботи. Представлені чисельні моделі пошкоджених покриттів двоповерхового житлового будинку та п’ятиповерхового учбового корпусу, створені на основі технічного обстеження стану споруд, та розроблені проєкти відновлення і реконструкції на основі висновків чисельного моделювання споруд. Результати чисельного дослідження комплексних просторових моделей і висновків про стан та міцнісні характеристики конструкцій покриттів, на основі їх обстеження, значно розширюють можливості в прийнятті проєктних рішень для створення проєктів відновлення та реконструкції і впровадження перспективних розробок в їх спорудження.