МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ РУХУ ЧАСТИНОК У ЦИКЛОННИХ РОЗПИЛЮВАЛЬНИХ АПАРАТАХ - Микитенко, Максим (Просторовий розвиток, 2025)
Представлено дослідження руху частинок у циклонних розпилювальних апаратах з урахуванням впливу основних сил, таких як відцентрова сила інерції, аеродинамічний опір та турбулентний масоперенос. Розглянуто механізм осадження частинок на стінках апарата, а також взаємодію частинок із газовим потоком. Запропоновано математичну модель руху частинок у закрученому потоці, що враховує їх випаровування та зміну траєкторії. Отримано аналітичні залежності для визначення ефективності процесу осадження. Досліджено вплив конструктивних параметрів апарата та характеристик потоку на загальну продуктивність процесу. Представлені результати можуть бути використані для оптимізації конструкцій розпилювальних систем та підвищення ефективності промислових процесів.