АКТУАЛЬНІСТЬ ТА ПРОБЛЕМАТИКА ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСІВ АРХІТЕКТУРНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Митричко, Роберт; Криворучко, Ольга (Просторовий розвиток, 2024)
Розглядаються актуальні питання процесів архітектурної діяльності в умовах сучасних викликів. Визначено необхідність оптимізації управлінських підходів та ідентифікації меж архітектурної діяльності, з урахуванням впливу технологій, ринкових вимог і викликів поствоєнного відновлення. Запропоновано методологічні основи систематизації процесів архітектурної діяльності, інтеграції сучасних інструментів управління, таких як BIM, та адаптації до змін, зокрема через залучення мультидисциплінарних команд. Стаття підкреслює важливість гармонійної взаємодії учасників процесу, що сприятиме ефективності проєктів і сталому розвитку архітектурної галузі.