ТРИВИМІРНІ ГЕОІНФОРМАЦІЙНІ МОДЕЛІ МІСТ - Шебек , Надія; Майєр , Валерій (Просторовий розвиток, 2025)
Досліджено технології тривимірного геоінформаційного моделювання міст. Розглянуто динаміку поступового ускладнення міських геоінформаційних моделей. Охарактеризовано особливості розуміння поняття «семантики» в геоінформаційному моделюванні. Здійснено порівняльний аналіз різновидів просторово-семантичних моделей. Описано їх структуру, способи створення та формати.