ПОВОДЖЕННЯ З ЕЛЕКТРОННИМИ ВІДХОДАМИ В УКРАЇНІ ТА СВІТІ - Линник, Ірина; Сабаєва, Поліна (Просторовий розвиток, 2025)
Проаналізовано накопичення електронних відходів у світі та в Україні, основні документи, що регулюють питання поводження з електронними відходами у Європейському Союзі та в Україні. Проаналізовано методи збирання, утилізації, переробки та знешкодження електронних відходів. Виявлено, що в Україні відсутня система, яка б на державному рівні забезпечувала приймання електронного обладнання від населення та підприємств. Надано основні пропозиції щодо вирішення проблеми електронних відходів в Україні.