СТРУКТУРНО-ЛОГІЧНА МОДЕЛЬ ПРИБЕРЕЖНОГО МІСТА - Дьомін, Микола; Михайлик, Ольга (Просторовий розвиток, 2025)
Зазначено важливість річкової системи в формуванні етносів й в заснуванні міст. Надано показники річок, що течуть територією України. Відмічено особливості та переваги прибережних територій в містах. Створено структурно-логічну модель прибережного міста.