ОСОБЛИВОСТІ ТА УМОВИ РОЗТАШУВАННЯ ТОРГОВО- РОЗВАЖАЛЬНИХ ЦЕНТРІВ В МЕЖАХ МІСТ - Муеле С, Окасса (Просторовий розвиток, 2024)
Розглянуто умови розміщення торгово-розважальних центрів в межах міст а саме: в центральних районах, в ділових районах та на периферії. На основі літературних джерел в статті досліджено умови транспортної доступності до місць розміщення торговельно-розважальних центрів та умови відведення земельних ділянок під їх будівництво. Виявлено, що в разі розміщення торгово-розважальних центрів в межах центральних частин міст, необхідно враховувати існуючі містобудівні пішохідні та транспортні маршрути. Тобто необхідно забезпечити взаємозв’язок зовнішніх, уже сформованих, пішохідних шляхів із запроектованими внутрішніми транзитними зв’язками нового об’єкту. Для торгово-розважальних центрів розміщених поза містом важливою складовою на рівні генерального плану буде розміщення основних магістралей, зручні автомобільні розв’язки поруч та організація паркувальних майданчиків, що дозволить комфортний під’їзд до торгово-розважального центру та завантаження покупок клієнтами. Проведені дослідження планується використати при створенні рекомендацій проектування торгово-розважальних центрів специфічних кліматичних та соціально-економічних умовах Республіки Конго.