СТРУКТУРО-ФОРМУЮЧІ ЕЛЕМЕНТИ ВІДКРИТИХ РЕКРЕАЦІЙНИХ ПРОСТОРІВ ДИТЯЧИХ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я - Малік, Налія; Велігоцька, Юлія (Просторовий розвиток, 2024)
Проводиться аналіз сучасних прикладів відкритих рекреаційних просторів дитячих закладів охорони здоров’я. Було виявлено сучасні тенденції формування даних елементів, на прикладах закордонного досвіду. Виявлені такі типи як цілющі сади, терапевтичні сади, сенсорні сади, стійкі сади, інтерактивні зони, прогулянкові алеї, мультимодальні простори. Виходячи з цього визначені загальні засоби та прийоми їх формування і були виявлені основні структуро-формоутворюючі елементи. На основі цього була розроблена структурно-логічна модель організації відкритих рекреаційних просторів дитячих закладів охорони здоров’я.