ДО ПИТАННЯ ПРОСТОРОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПАРКІВ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Голик, Йолана; Багрій, Наталія; Вантюх, Діана (Просторовий розвиток, 2025)
Наведені результати дослідження просторової організації парку «Боздоський» – пам’ятки садово-паркового мистецтва, розташованої в місті Ужгороді Закарпатської області. Визначені структурні елементи паркової композиції, окреслені напрями оптимізації території та розширення функціонального призначення у відповідності з сучасними екологічними та містобудівними вимогами, адаптацією до потреб суспільства із забезпеченням охорони та збереження його території. Кінцевим результатом дослідження є обгрунтування можливості перспективного просторового використання території парку у мережі рекреаційних об’єктів з розширенням його пізнавальної та оздоровчо-рекреаційної функцій.