УНІВЕРСАЛЬНІСТЬ АРХІТЕКТУРИ ТА ПУБЛІЧНОГО ПРОСТОРУ В УРБАНІСТИЧНІЙ СТРУКТУРІ СІЛ, ЯК ОСНОВА ЇХ УСПІШНОСТІ - Столовий, Олександр; Ковальська, Гелена (Просторовий розвиток, 2025)
Розглядається вплив архітектури та публічного простору на розвиток сільських поселень в контексті децентралізації в Україні. Аналізується історичний контекст і сучасні виклики, з якими стикаються села, а також необхідність впровадження універсального підходу, що включає метод ретроспективного вивчення функціонально-планувального розвитку сільських поселень для забезпечення сталого розвитку.