СТЕРЕОТИПИ ЯК ІНСТРУМЕНТ РАШИСТСЬКОЇ ПРОПАГАНДИ ДЛЯ ВИПРАВДАННЯ АНТИУКРАЇНСЬКОЇ АГРЕСІЇ - Романюк, Андрій (Просторовий розвиток, 2024)
Досліджуються основні стереотипи, що використовуються російською пропагандою для виправдання агресії проти України. Акцент зроблено на історичних та ідеологічних коренях міфів про штучність української державності, несамостійність України, заперечення її мовної самобутності та звинувачення в нацизмі. Проаналізовано пропагандистські наративи, висловлені в публікаціях, включно зі статтею В. Путіна «Про історичну єдність росіян та українців», яка стала ідеологічною основою для легітимізації агресії. Використовуючи історичний та дискурсивний аналіз, автор виявляє вплив цих стереотипів на формування ідеології рашизму та їх роль у підтримці агресивної політики Росії.