ФІСКАЛЬНІ І РЕГУЛЮЮЧІ ЕФЕКТИ СУЧАСНОЇ ФІНАНСОВОЇ ПОЛІТИКИ - Денисенко, Наталія (Просторовий розвиток, 2024)
Проаналізовано теоретичні аспекти фінансової політики держави, узагальнено основні її типи та розглянуто взаємообумовленість різних напрямків фінансової політики. Проаналізовано частку та структуру податкових надходжень в доходах бюджету в Україні і в країнах-учасницях Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Розглянуто особливості, можливості і наслідки реформування податкової системи. Обґрунтовано можливі напрямки та перспективи подальших досліджень.