КАРТОГРАФО-АНАЛІТИЧНА МОДЕЛЬ ФОРМУВАННЯ ПРОВАЛЬНОГО РЕЛЬЄФУ У КРУПНОМУ ГІРНИЧОДОБУВНОМУ РЕГІОНІ - Куліковська, Ольга; Ступень, Роман; Колодій, Павло (Просторовий розвиток, 2024)
Акцентована увага на території Криворізького басейна, котрий являє собою потенційну зону, в межах якої активізовано всіма чинниками виникнення надзвичайних ситуацій техногенно-природного характеру, пов’язаних із суттєвими змінами природного стану геологічного середовища. На основі аналізу геологічної та маркшейдерсько-геодезичної документації проведено вивчення тектонічних умов формування провальних процесів, створено картографо-аналітичну модель, встановлено їх приуроченість до зон тектонічної активності.