РОЗВИТОК НАЗЕМНОГО МІСЬКОГО ПАСАЖИРСЬКОГО ТРАНСПОРТУ НА ПРИКЛАДІ МІСТА КИЄВА, ВІД ЙОГО СТВОРЕННЯ ДО СЬОГОДЕННЯ - Зварич, Ігор; Зварич, Олег (Просторовий розвиток, 2024)
Досліджено розвиток наземного міського пасажирського транспорту в Києві від його створення до сучасності. Розглянуто ключові етапи еволюції транспортної системи, починаючи з кінної залізниці до впровадження електричних трамваїв, автобуса та електробусів. Проаналізовано вплив соціально-економічних і технологічних змін на розвиток транспорту, а також сучасні виклики, з якими стикається міський транспорт. Приділено увагу «Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року», зокрема сектору «Транспорт та міська мобільність».