СПЕЦИФІКА ПОЛІХРОМІЇ ДАВНЬОГО ФРЕСКОВОГО СТІНОПИСУ КИТАЮ - Юелінь, У (Просторовий розвиток, 2024)
Тема дослідження пов’язана з особливостями колористики китайських стінописів в давніх гробницях. Проаналізовано специфічну роль кольорів в сюжетах фресок давніх поховань і їх символічне значення. На прикладі древнього поховального стінопису простежено зміни колористики, символічну роль кольорів в зображенні священних фігур, міфічних істот і світських сюжетів. Таким чином, аргументовано, що у ритуальному фресковому стінописі застосовували специфічну колористику поряд зі специфічними образними засобами і композицією.