РІТЕЙЛ ПАРКИ ЯК ОДИН З СУЧАСНИХ НАПРЯМКІВ РОЗВИТКУ ТОРГОВО-РОЗВАЖАЛЬНИХ ЦЕНТРІВ - Дорохіна, Ганна (Просторовий розвиток, 2024)
Розглянуто умови організації сучасних торгово-розважальних центрів на кшталт рітейл парків. Проаналізований досвід формування, соціально- економічні фактори для організації подібного виду торгово-розважальних центрів, складена класифікація та запропоновані основні схеми функціонального процесу. Виявлено що рітейл парки в світі набувають ознак сучасного громадського простору для відпочинку всієї сім'ї. На основі цього розглянуто модель кооперування соціальної інфраструктури з рітейл парками. Зокрема пропонується поєднувати торгові парки з громадськими зеленими зонами, розвивати на їх території фізкультурно-оздоровчі програми. Також пропонується поєднувати торгові парки з сучасними виробничими об'єктами, тим самим підвищуючи якість середовища останніх та використовуючи загальну для обох типів об'єктів транспортну інфраструктуру.