ГЛОБАЛІЗАЦІЯ ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ СУЧАСНОЇ УКРАЇНИ: СОЦІАЛЬНО-ФІЛОСОФСЬКИЙ ДИСКУРС - Роде, Сергій (Просторовий розвиток, 2023)
Сучасна Україна являє собою доволі цікавий і самобутній феномен, країну, суспільство, господарство і народ, локальний суспільний простір, цікавий багатьом дослідникам з різних куточків Земної Кулі. Як і у кожного локального суспільства, локального суспільного простору країни, народу і народного господарства у неї є свій освітній простір, який формувався разом з локальною народною культурою, народним світоглядом, народною мовою, народним господарством не одну сотню років. З іншого боку, у процесі розвитку сучасної глобалістики як науки про глобальну суспільну дійсність все більш популярними і актуальними стають дослідження присвячені явищу глобалізації і його впливу на ті чи інші сторони суспільного життя локальних суспільств. Тому поява дослідження присвяченого глобалізації освітнього простору Сучасної України не повинна викликати особливих питань, однак може викликати зацікавленість у тих дослідників, яким цікаві дослідження у сфері глобалізації, освітнього простору, Сучасної України і т.д. і т.п. У свою чергу виникненню, розвитку і прояву глобалізації як і будь-яких інших суспільних явищ і процесів відповідає соціально-філософський дискурс. Саме він, разом з глобалізацією, і становить предмет даного дослідження, сприяння його розкриттю, опису, осмисленню і дослідженню і є його головним завданням.