СТРАТЕГІЧНИЙ АНАЛІЗ ПРОСТОРОВОЇ ДИФЕРЕНЦІАЦІЇ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД УКРАЇНИ - Хохуляк, Олеся (Просторовий розвиток, 2023)
Встановлено, що відмінності у природно-кліматичних умовах, ресурсному потенціалі, культурних традиціях, а також економічні, соціальні та інші чинники зумовлюють неоднорідність просторового розвитку територіальних громад країни. При цьому залишаються невирішеними питання, пов'язані з аналізом нерівномірності соціально-економічного розвитку територіальних громад в межах стратегічного управління. Обґрунтовано теоретико-методичні основи стратегічного аналізу просторової диференціації територіальних громад. Запропонований алгоритм стратегічного аналізу просторової диференціації територіальних громад, що передбачає групування за набором параметрів у відповідні кластерні групи. Таке групування дозволить в межах стратегічного планування визначити пріоритетні напрямки та інструменти регулювання впливу для кожної групи територіальних громад.