АЛГОРИТМИ НАБУТТЯ ДОЗВІЛУ НА ПРОЖИВАННЯ ТА ПРИДБАННЯ НЕРУХОМОСТІ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ В ОСОБЛИВИХ УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - Куліковська, Ольга; Ступень, Роман; Ковалишин, Олександра; Рижок, Зорян (Просторовий розвиток, 2023)
Дослідження спрямовано на встановлення алгоритмів, а також особливостей одержання посвідки на постійне або тимчасове проживання шляхом інвестування у нерухомість або бізнес країни вивчення, реєстрації нерухомості для громадян України, які виїхали за кордон під час воєнних дій і мають намір не повертатися додому, а інтегруватися до інших держав. Об’єктами досліджування обрано 9 країн світу, а саме: Великобританія, Греція, Кіпр, ОАЕ, США, Португалія, Туреччина, Угорщина, Чорногорія. Інформаційною базою слугували збірники наукових праць, періодичні фахові видання, Інтернет-ресурси. Практичний зміст визначається цільовим спрямуванням даної роботи для громадян України, які вимушено знаходяться за кордоном, спеціалістів містобудування, нерухомості та, кадастру.