ДОСЛІДЖЕННЯ ХАРАКТЕРИСТИК ІСТОРИЧНОГО СЕРЕДОВИЩА НА ПРИКЛАДІ КВАРТАЛІВ ПОДОЛУ В М. КИЄВІ - Апостолова-Сосса, Любов; Сердюк, Олена; Козак, Сергій (Просторовий розвиток, 2023)
Режимами містобудівних перетворень в межах території зі збереженим традиційним характером історичного середовища необхідно забезпечити умови для презентації (зовнішнього огляду, екскурсійного відвідування) і нормальної експлуатації всіх об’єктів культурної спадщини з урахуванням різнопланових умов їх використання. З цією метою здійснено дослідження характеристик історичного середовища окремих кварталів Подолу для подальшого узагальнення і удосконалення структури та методології містобудівного аналізу традиційного середовища з урахуванням сучасних підходів.