ДЕМОКРАТИЧНІ ЦІННОСТІ І ХРИСТИЯНСТВО - Євдокимова, Тетяна; Шарипін, Андрій (Просторовий розвиток, 2023)
Розглянуто вплив християнства на формування ціннісних засад демократії, на становлення системи демократичних прав, свобод і громадянського суспільства. Проаналізовано теорію християнської і ліберальної демократії, а також вплив усталених норм і свобод демократичного суспільства на виникнення християнського соціального вчення, зміну образу церкви в сучасному світі, на духовне визначення громадян вцілому.