БІОНІЧНІ ПРИНЦИПИ АРХІТЕКТУРНО-ПЛАНУВАЛЬНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ МІСЬКИХ ПІДЗЕМНИХ ПРОСТОРІВ - Тімохін, Віктор; Гарбар, Марина; Щурова, Вікторія (Просторовий розвиток, 2023)
Проаналізовано біонічні принципи, доцільні для використання при формуванні архітектурного середовища, та врахована специфіка проєктування підземних просторів з використанням оптимальних зв’язків, та закономірностей, котрі використовуються в природі. Сформульовано засоби застосування біоніки і біоморфних структур в формуванні інтер’єрів та подібність житлових будов у тваринному світі при розробці функціональних зв’язків підземних просторів.