ҐЕНЕЗА ОБРАЗНОЇ КОНЦЕПЦІЇ ІНТЕР’ЄРІВ ПЕЧЕР ХРАМОВОГО КОМПЛЕКСУ ДУНЬХУАНА (IV-XIV СТ.) - Ван, Шижу; Івашко, Юлія (Просторовий розвиток, 2023)
Печерний храмовий комплекс Дуньхуана є унікальним прикладом масштабного синтезу мистецтв в інтер’єрах святилищ IV-XIV ст. В статті систематизовано наукову джерельну базу, матеріали власних натурних досліджень аспіранта і на їх основі проаналізовано періодизацію стінопису і скульптур та визначено особливості ґенези образної концепції, методи художньої виразності, поширені сюжети, тощо.