ІННОВАЦІЇ У ФОРМУВАННІ ЖИТЛОВОГО СЕРЕДОВИЩА, ЗДАТНОГО ДО АДАПТАЦІЇ - Шевченко, Артем (Просторовий розвиток, 2025)
Представлено інноваційні рішення, запроваджені при формуванні житлового середовища, здатного до адаптації. Результат отримано на підставі ґрунтовного аналізу проєктних рішень та реалізованих житлових будівель, груп, просторів з середини ХХ ст. й дотепер. Розкрито основні ідеї та концепції досліджуваних об’єктів, їх характеристики. Методом аналізу й синтезу виявлено інновації, які стали проривом у періоди їх імплементації. З’ясовано, що головним завданням створення адаптивного житлового середовища було вирішення гострих проблем суспільства в різні історичні періоди.