ЕСТЕТИКА ПІДЗЕМНИХ ПІШОХІДНИХ ПЕРЕХОДІВ - Топорков, Володимир (Просторовий розвиток, 2025)
Розглянуто вплив архітектурно-дизайнерських рішень входів до підземних пішохідних переходів на естетичні якості міського середовища. На підставі вивчення практики будівництва підземних переходів та архітектурного вирішення входів до них, показано значний естетичний вплив, який вони здійснюють на візуальні характеристики міського середовища. Вивчення сучасних підходів до архітектурно-дизайнерських рішень входів до підземних переходів в місцях перетину транспортних та пішохідних шляхів, дозволило зробити висновок про необхідність збільшення уваги до їх візуальних характеристик, більш ретельного врахування характеру оточуючої забудови та пошуку нових формальних рішень.