АНАЛІТИЧНИЙ ОГЛЯД ПРАКТИК ЗАСТОСУВАННЯ КОНЦЕПЦІЇ ГНУЧКОСТІ В АРХІТЕКТУРІ. СУЧАСНИЙ ДОСВІД - Кравченко, Ірина; Оніщук, Олександр (Просторовий розвиток, 2025)
Розглядаються сучасні практики застосування концепції гнучкості в архітектурі. Це дослідження вивчає основні принципи і тенденції формування гнучких архітектурних об’єктів, досліджуючи ключові концепції, які лежать в основі реалізованих будівель і споруд, здатних пристосовуватись до мінливих потреб і обставин. В ході аналізу розглядаються різні підходи до досягнення гнучкості, включаючи модульне будівництво, відкриті планування, інтеграцію смарт-технологій, використання адаптивних матеріалів і систем. У дослідженні вивчається, як ці принципи проявляються в сучасній архітектурній практиці, аналізуються приклади успішних гнучких будівель та визначаються нові тенденції в цій галузі. Вивчаючи сучасні практики та визначаючи нові тенденції, це дослідження має на меті надати цінну інформацію для архітекторів, планувальників та дослідників, які прагнуть проектувати та будувати гнучкі багатофункціональні комплекси орієнтованих на майбутнє.