АНАЛІЗ ТА ОЦІНКА ДОСЛІДЖЕНЬ ШУМОВОГО ЗАБРУДНЕННЯ ЖИТЛОВИХ РАЙОНІВ МІСТ УКРАЇНИ - Джамалов, Анар (Просторовий розвиток, 2025)
Досліджено актуальну проблему шумового забруднення в містах України на базі сучасних вітчизняних наукових досліджень. Проаналізовано ключові джерела акустичного навантаження, такі як транспорт, промисловість і побутова діяльність. Розглянуто основні методи зниження рівня шуму, зокрема впровадження ландшафтних рішень, створення захисних зон і модернізацію міських транспортних систем. Результати дослідження окреслюють перспективи сталого розвитку урбанізованих територій з урахуванням акустичного комфорту, що передбачає удосконалення законодавчих та технічних норм.