ГЕНЕЗА ТА АРХІТЕКТУРНО-ПРОСТОРОВІ ПЕРСПЕКТИВИ КУРОРТУ ТРУСКАВЕЦЬ (В КОНТЕКСТІ ЗАДАЧ ОНОВЛЕННЯ ГЕНПЛАНУ МІСТА) - Гаращак, Назарій (Просторовий розвиток, 2025)
В історичному архітектурно-рекреаційному середовищі незаперечне значення бальнеологічних комплексів і курортів. Відпочинок відіграє важливу роль у житті людини - відновлення фізичних, психолого-емоційних, духовних та інтелектуальних сил людини. На прикладі бальнеологічного курорту Трускавець рекреацію розглядають як архітектурно-рекреаційне явище, пов’язане з природним середовищем регіону та з ідентифікацією людини з навколишнім середовищем. Завданням розгляду феномену курорту Трускавець та врахування його в оцінці потенціалу та обґрунтуванні перспектив розвитку є активізація лікувально-рекреаційної, а також туристичної діяльності та підвищення привабливості курорту.