ПИТАННЯ ПРОЄКТУВАННЯ ГАРАЖІВ ДЛЯ ЛЕГКОВИХ АВТОМОБІЛІВ РІЗНОГО КЛАСУ - Шелудько, Андрій; Татаренко, Володимир; Данилко, Леонід; Куцевич, Вадим (Просторовий розвиток, 2024)
Розглядаються питання визначення розмірів машиномісць при проєктуванні гаражів для легкових автомобілів різних класів від особливо малого до великого. Проаналізовано вплив розташування машиномісця відносно інших автомобілів та елементів будівельних конструкцій гаража на розміри машиномісця. Виходячи з цього запропонована класифікація типів машиномісць в гаражах в залежності від їх розташування відносно інших автомобілів та елементів будівельних конструкцій з урахуванням відповідних захисних зон. Сформульовано висновок про необхідність внесення змін до ДБН В.2.3-15:2007 «Споруди транспорту. Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів» в частині нормування розмірів машиномісць в гаражах для паркування легкових автомобілів.