ПРИБЕРЕЖНА ТЕРИТОРІЯ ТА ПРИБЕРЕЖНА ЗОНА: ВИЗНАЧЕННЯ, ОСОБЛИВОСТІ, МІСТОБУДІВНЕ ОСВОЄННЯ - Михайлик, Ольга (Просторовий розвиток, 2024)
Розглянуто прибережні території та прибережні зони, як функціональні території міста. Зазначено їхні природні та містобудівні характеристики. Визначені критерії сприятливості прибережних територій для містобудівного освоєння за природніми умовами. На прикладі Дніпрової набережної в Києві прослідковано трансформацію в часі міської прибережної зони.