ПІДХОДИ ДО КЛАСИФІКАЦІЇ І РЕЄСТРАЦІЇ ОБМЕЖЕНЬ У ВИКОРИСТАННІ ЗЕМЕЛЬ - Петраковська, Ольга; Михальова, Марія (Просторовий розвиток, 2023)
Проведений аналіз різноманітності обмежень щодо використання земель, проведено їх агрегацію та структуризацію за різними ознаками з урахуванням правових, просторових, соціальних, економічних та екологічних аспектів. Під час дослідження використовувалися методи аналізу та синтезу, порівняння та системні методи. Запропоновано класифікацію обмежень землекористування в залежності від різних класифікаційних ознак, які визначають складність їх встановлення і подальшого дотримання населенням. Результати дослідження ілюструють необхідність подальшого визначення впливу обмежень на соціальні, економічні на екологічні аспекти розвитку територій.