ТРАНСФОРМАЦІЯ ЗАПОЗИЧЕНИХ ЯВИЩ: БУДДІЙСЬКОЇ ФРЕСКИ В ДУНХУАНІ Й АРХІТЕКТУРИ МЕЧЕТЕЙ ПРОВІНЦІЇ ШААНСІ В КИТАЇ - Кушнєж-Крупа, Домініка; Івашко, Олександр (Просторовий розвиток, 2023)
Проаналізовано явище трансформації індійської, монгольської і ісламської архітектури і мистецтва на теренах Китаю. Визначено вплив місцевих традицій на формотворення, композиційну побудову і декор. Аргументовано, що чим далі стиль переноситься від місця його виникнення, тим більше він зазнає місцевих нашарувань.