ОСОБЛИВОСТІ КАДАСТРОВИХ РОБІТ ЩОДО ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК, ЗАЙНЯТИХ ОБВОДНЕНИМИ КАР’ЄРАМИ - Куліковська, Ольга; Колодій, Павло; Ступень, Роман (Просторовий розвиток, 2023)
Приділено увагу характеристиці обводнених кар’єрів: їх виникненню, функціонуванню та правовим аспектам використання; розглянуто питання державного обліку земельних ділянок, зайнятих обводненими кар’єрами. Запропоновано вибір критеріїв для їх класифікації, на підставі яких проведено аналіз відомостей щодо земельних ділянок, зайнятих обводненими кар’єрами Криворізького гірничодобувного регіону. Обґрунтовано склад кадастрових робіт, необхідних для постановки об’єкта нерухомості на державний кадастровий облік, проведено огляд методів та нормативних вимог до точності визначення меж земельних ділянок. Рекомендовано проведення кадастрових робіт із врахуванням і контролем екологічного та санітарно- епідеміологічного стану обводненого кар’єра, що дозволить забезпечити необхідною інформацією органи державної влади, місцевого самоврядування, фізичні та юридичні особи під час регулювання та управління земельними відносинами для організації раціонального використання та охорони земельних ділянок, зайнятих обводненими кар’єрами.