ЗСУВНІ ПРОЦЕСИ В МІСТІ ДНІПРО ТА ДНІПРОПЕТРОВСЬКІЙ ОБЛАСТІ - Линник, Ірина (Просторовий розвиток, 2023)
Проведено аналіз зсувних процесів в місті Дніпро та Дніпропетровській області. Виявлено, що зсуви займають домінуюче положення серед екзогенних геологічних процесів. Загальна кількість зсувів та зсувних ділянок складає 382 одиниці, з них у м. Дніпро – 133 зсуви. Найбільша кількість зсувів спостерігається у містах Дніпро та Кам’янське. У м. Дніпро зсувнонебезпечні зони розташовані поблизу ярів. Як проектна пропозиція запропоновано укріплення зсувних укосів в Аптекарській балці м. Дніпро способом влаштування підпірної стінки із габіонів.