ПІДГОТОВКА АРХІТЕКТОРІВ НА КАФЕДРІ ЛАНДШАФТНОЇ ТА ТУРИСТИЧНО-РЕКРЕАЦІЙНОЇ АРХІТЕКТУРИ В УМОВАХ ВІЙСЬКОВОГО СТАНУ - Яценко, Віктор; Короткова, Тетяна; Пантюхов, Олег; Коротков, Євгеній (Просторовий розвиток, 2023)
В даній статті, як і в двох попередніх за 2021 та 2022 р.р., висвітлено тематику бакалаврських та магістерських дипломних робіт виконаних на кафедрі Ландшафтної та туристично-рекреаційної архітектури. Вибір тематики дипломних проєктів пов’язаний з надскладним періодом в країні та направлений на пошук відповіді здебільшого на соціальні питання. Стан суспільства в період війни та яким воно буде після перемоги, як зміниться демографічний склад населення, що найбільш потрібно буде зробити в першу чергу, як молоді спеціалісти усвідомлюють складність професійних завдань в майбутньому. Суспільство, яке буде розділено на багато видів за вимогами до простору, в якому буде жити, працювати, відпочивати тощо. І це головне завдання нам здається успішно виконано, тому що у всіх проєктах головним була людина вільної незалежної України незалежно від віку, статусу, освіти, професії. Людина, яка є маленькою частинкою суспільства, де вона живе, відпочиває, працює, поважає історію, цінує природу, любить інших, піклується за інших та цінить все те що вона успадкувала.